דופק גבוה בהריון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/07/2006 | 13:39 | מאת: אופירה

שלום רב, אני בהריון ראשון, שבוע 24- בריאה ומעולם לא היו לי בעיות הקשורות ללב. מזה כארבעה ימים אני מרגישה תחושות של כובד בנשימה ודופק מהיר. נבדקתי אצל רופאת משפחה שעשתה לי אקג, שנראה תקין, וכן אצל קרדיולוג. הקרדיולוג אבחן HUM (??) ואמר שזה נובע כנראה מההריון, אך הפנה אותי לבדיקת אקו לב. אני קצת מודאגת, ביום חמישי הקרוב אני אמורה לטוס לטיול של 10 ימים, ושלושת הרופאים ששאלתי (נשים, משפחה, קרדיולוג) אמרו שאין בעיה עם הטיסה. האם יש מקום לחשש? אני יותר מודאגת מהטיסה עצמה, האם עקב מיעוט החמצן היחסי יש איזו סכנה לבריאותי? תודה

שלום אופירה, בזמן ההריון מתרחשים שינויים פיזיולוגיים רבים, בהם בעיקר אגירה של נוזלים, ואת נמצאת כמעט בשיאם של שינויים אלה. לפעמים כאשר ישנה בעיה לבבית כגון היצרות במסתם המיטרלי, בעיה זו באה לידי ביטוי בעת ההריון הראשון. במרבית המקרים, בדיקה גופנית אצל קרדיולוג מנוסה ובדיקת אק'ג יכולה לשלול ב 90% בעיות משמעותיות ואקו לב הינו בדיקה לא פולשנית ולא מסוכנת לאם ולעובר אשר נותנת אינפורמציה חשובה לגבי בעיות מבניות בלב ולגבי תפקודו. למרות שתלונותיך הינן שכיחות מאד בעת ההריון, הגיוני לבצע אקו לב ולנסוע בלב שקט. אם התור בקופת חולים ארוך, ניתן לבצע בדיקה מסוג זה במכונים שונים תוך זמן קצר ובעלות צנועה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים