מפחיד,לא ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/07/2006 | 22:46 | מאת: גגג

ד"ר ארטור תודה על התשובה המפורטת.זה נשמע לי קצת מפחיד ואם הבנתי אותך נכון, זה גם לא בטוח לטווח ארוך שזה יפתור את הבעיה.....אז,איזה טיפולים עוד אפשריים ? אני יחסית איש צעיר (בן 46),ספורטאי ואוהב את החיים הטובים.הפירפורים האלו די משבשים לי את החיים ואני מתחיל להגיע למסקנה שאין פתרונות מושלמים ולא מדובר כאן בקסמים.אז מה עושים ? אשמח לשמוע את המלצתך/חוות דעתך. ושוב באמת תודה על כך שאת מקדיש לי ולכל הפורום מזמנך היקר. גדי

שלום גדי, באופן כללי יש שלוש אופציות: הראשונה לוותר על קצב הסינוס ולשלוט על קצב ההענות החדרית באמצעות תרופות. השניה- טיפול תרופתי נוגד הפרעות קצב במטרה לנסות לשמור על קצב סינוס. האופציה השלישית היא האופציה הפולשנית עליה כתבתי לך קודם. חשוב לקחת בחשבון את אופי הפרפור- התקפי או קבוע, ההשפעה על איכות החיים, מדדים באקו כגון גודל העלייה השמאלית והנסיון בביצוע פעולות פולשניות. לצערי דרך האינטרנט זה המיטב. השאר תצטרך להחליט עם הרופא המטפל לאחר שתיבדק אצלו. תודה על פנייתך לפורום

12/07/2006 | 22:00 | מאת: גגג

ד"ר ארטור תודה, אולי כל ההפרעות קצב נובעות אצלי מכך שיש לי עוד עורק אחד סתום או הסדנט הסייפר פשוט נסתם ? אתמול בעבודה הופיע שוב הפרעה כזאת וכשעשיתי א.ק.ג, הרופא זיהה בכלל הפרעות מסוג SVT ואיסכמיה (הרופא הזה במקרה גם קרדיאולוג).קרי,על ריפרופים דיברו איתי לפני האבלציה,אחריה דיברו על פירפורי פרוזדורים והיום כבר מדברים על SVT ואיסכמיה.הפרעות לב יש לי בטוח,אך בקצב כזה יהיו לי גם הפרעות נפשיות..... איזה בדיקות אפשר לעבור על מנת לוודא שהלב שלי בסדר מבחינת מבנה ושהעורכים בסדר.אולי מיפוי לב או צינתור ורטואלי ? אני מצטער שאני שואל כל כך הרבה שאלות,אך אתה הרופא היחידי שנותן לי תשובות ברורות (ואני מדבר על הרבה רופאים שהלכתי עליהם באופן פרטי ובמסגרת קופת חולים וגם את האבילציה ביצעתי בהדסה באופן פרטי) ועל כך אני מבקש להודות לך מקרב לב. גדי

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים