סוגי של אבלציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/07/2006 | 18:56 | מאת: גגג

שלום, עברתי לפני כחודש אבלציה בהדסה בגין ריפרופי פרוזדורים.בהמשך המשיכו הפרעות הקצב להופיע,אך בתדירות נמוכה יותר.היום ההפרעה הופיע ונעלמה אחרי שעתיים .הרופא המטפל בהדסה חושב שהפעם מדובר בפירפורי פרוזדורים ואולי יש צורך באבלציה נוספת מסוג אחר.אבקש לדעת,מה ההבדל בין אבלציה שעושים לריפרופים ולבין אבלציה שעושים לפירפורים ? מה הסכנות באבלציה לפירפורים (אני הבנתי שפעולה זו יותר מסובכת מאבצליה לריפרופים) ? אשמח לקבל כל אינפורמציה/המלצות בנידון . תודה מראש, גדי

11/07/2006 | 22:32 | מאת: ד"ר ארתור קרנר

שלום גדי, אבלציה לפרפור פרוזדורים אכן מורכבת בהרבה וזוהי פעולה צעירה יותר מאשר אבלציה לרפרוף. ההבדל המהותי ביותר הוא העובדה שאבלציה לפרפור מתבצעת בעלייה השמאלית ודורשת יצירת מעבר בין העליות. כמו כן תסחיפים מהעלייה השמאלית, אם יקרו במהלך הפעולה, יופנו לכוון המערכת הסיסטמית ולא למערכת הריאתית, כלומר למוח ולאיברים אחרים. ישנם גם אספקטים טכניים שונים ( באבלציה של פרפור מבוצע בידוד של וורידי הריאה בכניסתם לעלייה השמאלית) ושיעור הצלחה נמוך יותר לטווח הארוך. פעולה מסוג זה מתאימה לקבוצה נבחרת של חולים בלבד, ויש להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב. תודה על פנייתך לפורום

12/07/2006 | 09:16 | מאת: יגד

אני סובל זה כ-6 שנים מפרפור פרוזדורים. לוקח תרופות ומתמודד עם זה. לאחרונה בקשתי להצטרף למכון למניעה ושיקום לב באחד מבתי החולים בארץ. אני שם 4 חודשים מתאמן במכשירים . עלי לציין שהפרפור אצלי הוא בא והולך יש לי שעות רבות ללא פרפור ושעות עם, מה שלא מונע בעדי להתאמן בכל מצב, תוך ניטור קבוע בא.ק.ג. לאחרונה עשיתי ארגומטריה שהראתה התקדמות לטובה בכושר שלי.אבל הופיע נתון חדש של - קפלטס כאמור לעיל. מה משמעות הדבר. עלי לציין כי על אף הממצא החדש לא מנעו ממני את המשך הפעילות.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים