מסתם אאורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/07/2006 | 13:18 | מאת: אברהם

ד"ר נכבד, בבדיקת אקו לב שעשיתי לאחרונה קיבלתי, בין שאר התוצאות, כי ה - AORTIC VALVE_DESCRIPTION הוא HEAVILY CALCIFIED CUSPS לעומת CALCIFIED CUSPS לפני כשנה. מה משמעות התוצאה? בתודה מראש, אברהם

שלום אברהם, האקו מראה הסתיידות ניכרת במסתם האאורטלי ולא ניתן מהפענוח לדעת האם יש שוני בין הבדיקות. מידת ההסתיידות לכשעצמה לא כל כך משנה. מה שחשוב הוא תפקודו של המסתם והאם ההסתיידות גורמת להיצרות משמעותית או אי ספיקה. מדדים אלה ניתנים למדידה והשוואה בבדיקת דופלר הבודקת את מהירויות הזרימה דרך המסתם בבדיקת אקו שגרתית. יש משמעות לקצב התקדמות ההיצרות במסתם להחלטה טיפולית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים