"מלחמה אגרסיבית בגורמי סיכון"

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/07/2006 | 07:29 | מאת: איתי

בביקור אצל רופא המשפחה הוא רשם לי ביוזמתו סימבסטטין 20 מ"ג לפעם ביום. לטענת הרופא זו הגישה המקובלת היום - מלחמה אגרסיבית בגורמי סיכון. קצת רקע: אני בן 44, חלה עליה בכולסטרול ל-204, ה- hdl 45.5 וה- ldl 145.1 , הטריגליצרידים 67. אבי בן 78 עבר לאחרונה 4 מעקפים ובגיל 48 עבר אוטם שריר הלב. אימו ואחיו נפטרו ממחלות לב. גובהי 1,82 ומשקלי 74 ק"ג. התזונה מאוזנת כמעט ללא ביצים ובשר. שאלתי העיקרית היא: האם כדי להתחיל לקחת התרופה? האם יש תחליפים? אולי ויטמין מסוג כל שהוא? תחליף טבעי? מה עוד ניתן לקחת כדי להוריד הכולסטרול הרע? תודה על ההתייחסות!!!

10/07/2006 | 09:05 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום ותודה על פנייתך, הרופא שלך צודק והוא עושה רפואה נכונה. חשוב להתייעץ עם דיאטנית בנוגע למזון אשר מכיל שומנים. עקב גורם הסיכון המשפחתי - מומלץ לשקול בדיקת מאמץ אק"ג תקופתית ואולי התחלת אספירין. כמו כן אצלך באופן ספציפי יש לשקול ביצוע CT של עורקי הלב. המידע מן הבדיקה עשוי להיות בעל חשיבות גדולה. רוב התחליפים הטבעיים טובים בעיקר לזה שמוכר או מייצר אותם... בברכה, דר' אריאל רוגין

10/07/2006 | 15:10 | מאת: איתי

תודה רבה על תגובתך!!!

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים