דופק איטי- דחוף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/07/2006 | 20:50 | מאת: נורה

שלום, בעלי עשה בדיקת א.ק.ג. שגרתית והתגלה שהדופק שלו איטי. הוא מתאמן כ-9 חודשים 3 פעמים בשבוע. בעיקר משקולות. מה יכולות להיות ההשלכות לדופק הנמוך? ואיך ניתן לטפל בכך? תודה

שלום נורה, לא הבנתי מה הדחיפות וגם מהי תדירות הדופק. דופק איטי הוא שכיח מאד באנשים בעלי כושר גופני טוב. אם הקצב ממקור סינוס ואינו גורם לתסמינים כגון חולשה, סחרחורת, טרום עלפון או איבוד הכרה אין בכך כל פסול, להיפך הדבר מהווה מדד פרוגנוסטי טוב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים