אוושה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/06/2006 | 19:01 | מאת: נטלי

לד"ר ארתור שלום רב בסוף חודש אפריל (25.4) שאלתי אותך לגבי אוושה, והמלצת על אקו לב. עשיתי את הבדיקה והיום יש ממצאים: TR בינוני , מפל לחץ 23 מ"מ כספית. קודם כל מודה לך מאוד על שיעצת לי לבצע את הבדיקה אשמח מאוד לקבל הסבר לגבי הממצא הנ"ל. שוב תודה!

29/06/2006 | 20:26 | מאת: נטלי

לד"ר ארתור שלום רב בסוף חודש אפריל (25.4) שאלתי אותך לגבי אוושה, והמלצת על אקו לב. עשיתי את הבדיקה והיום יש ממצאים: TR בינוני , מפל לחץ 23 מ"מ כספית. קודם כל מודה לך מאוד על שיעצת לי לבצע את הבדיקה אשמח מאוד לקבל הסבר לגבי הממצא הנ"ל. שוב תודה!

נטלי שלום, אם אין מחלה אורגנית של המסתם הטריקוספידלי, בנוכחות לחץ ריאתי תקין וללא הגדלה של מדורי הלב מימין, לממצא זה לרוב אין כל חשיבות קלינית והוא דורש מעקב תקופתי בלבד אחת למספר שנים. קרוב לודאי אין קשר בין האוושה הנשמעת בהאזנה ללב לבין הממצא האקראי באקו. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים