בדיקת ארגומטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/06/2006 | 21:31 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 50 עם סוכרת. לאחרונה עברתי בדיקת ארגומטריה ועלו הממצאים הבאים- אקו במאמץ-סינוס טכיקרדיה נצפו צניחות קטע ST שיפוע עולה של .05 מ"מ בחיבורים V6 V4 L2L3VF כמו כן כתוב כאן-כושר גופני גבוה, תגובה נורמוטנסיבית למאמץ אין תגובה איסכמית במאמץ. לא ניצפו הפרעות קצב משמעותיות בזמן המאמץ. המלצה להמשך מעקב קליני. לחץ הדם במאמץ 180/80 וקצב הלב במאמץ 157 ו- 92% מדופק מכסימלי. אודה על הסבר קצר בקשר לנ"ל ומדוע ממליצים לי כאן על המשך מעקב קליני. תודה מקרב לב.

שלום ענת, בדיקת המאמץ שלך מפוענחת כתקינה. יש להמשיך במעקב קליני במיוחד לאור העובדה שאת סובלת מסוכרת. באנשים הסובלים מסוכרת יש חשיבות מירבית לאיזון מיטבי של גורמי הסיכון האחרים בנוסף לאיזון הסוכרת, ומתן של טיפול למניעה של אירועים קרדיו-ווסקולריים עתידיים. תודה על פנייתך לפורום

27/06/2006 | 09:24 | מאת: לד"ר ארתור קרנר-תודה מקרב לב

תודה לך על תגובתך , רק דבר אחד הייתי מבקשת לדעת, כל כמה זמן היית ממליץ לי לחזור ולעשות את בדיקת הארגומטריה? שוב תודה מקרב לב ויום-טוב, ענת.

18/12/2006 | 23:23 | מאת: שוש

בבדיקות שעברתי היום התגלו הממצאים הבאים: חשד לאיסקמיה במאמץ סב מקסימלי. תגובה נורמוטנסיבית למאמץ. שינויים באקג- צניחות st 1 מ"מ עולות-אופקיות שחלפו בהדרגה. בצילום חזה- אבי העורקים מפותל שינויים ברונכיאליים ופריברונכיאליים. אני בת 52 ומתלוננת על כאבים בעצם החזה. תודה לך ד"ר על הכיוון?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים