דקירות בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/06/2006 | 09:57 | מאת: מנשה

שלום רב. אני כארבעה חודשים אחרי אוטם קשה בחדר שמאלי קיר קדמי.צלקת די גדולה. לפעמים יש לי דקירות באזור הלב לאו דוקא במאמץ.למשל בזמן שיעול או בתנועת גוף חדה. האם זה כאב מהצלקת? מהסטנט שהושם לי במקום? או רגישות יתר שלי? האם זה יחלוף עם הזמן? בתודה מראש.

שלום מנשה, התופעה שהינך מציין היא שכיחה מאד ויכולה לנבוע ממגוון של סיבות. הכאב שאתה מתאר אינו אופייני להיצרות חוזרת בסטנט. צלקת גדולה אשר גורמת לאנאוריזמה של החדר יכולה בהחלט לגרום לכאבים. ישנה תסמונת בשם דרסלר אשר יכולה לגרום לדלקת של קרום הלב אפילו שבועות רבים לאחר אוטם ולהצטברות נוזל פריקרדיאלי, ולגרום לכאבים המתגברים בנשימה עמוקה, אך לרוב כאב זה ממושך ולא נמשך שניות בלבד. אני מציע לך לפנות לקרדילוג המטפל ולתאר את התופעה כדי להחליט על המשך הברור והטיפול. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים