דופלר קרוטיס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/06/2006 | 23:58 | מאת: רבקה

שלום לרופא. אבקש את חוות דעתך לגבי בדיקת דופלר עורקי הצוואר שעשיתי. אני בת 61 בדיקות דם תקינות לחץ דם תקין בצד ימין . קיימת הצרות המודינמית פחות מ 25 אחוז בעורק הפנימי ע"י רובד פיברוטי בחלקו מסויד. אין לזהות כיב חוליות זרימה תקינה .תת בריחי זרימה תקינה תודה רבקה

שלום רבקה, בדיקת הדופלר מעידה על כך שיש טרשת אך אין היצרות משמעותית בעורק. הדבר אינו מצריך התערבות פולשנית אך מצריך טיפול תרופתי ואיזון קפדני של גורמי הסיכון למניעה של ארועים קרדיו-וסקולריים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים