אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/06/2006 | 23:52 | מאת: רבקה

שלום לרופא אני בת 61 ב.ד תקינות לחץ דם תקין. בריאה. אבקש את חוות דעתך והסבר על הממצאים השונים לתוצאות אקו לב שעשיתי. שורש אאורטה 26. פרוזדור שמאלי -MODE M 44 שטח פרוזדור שמאלי V C21רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 22 ובזמן דיאסטולה 41 . פעילות חדרי לב תקין. עליה שמאלית מורחבת מעט . אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. לחץ ריאתי לפי מהירות T R 18 ממכ+RAP אי ספיקה אורטלית קלה. הודגם ממצא חוטי ומובילי על המסתם אאורטלי לכיוון אאורטה.ספטום עליתי מובילי ללא עדות למעבר צבע. תודה על הסבלנות רבקה

שלום רבקה, אני שמח שעברת ברור מקיף. בבדיקת האקו יש עדות להגדלה קלה של עלייה שמאלית, ממצא אשר יכול להעיד על עומס על חדר שמאל כגון יתר לחץ דם. לגבי המשמעות של הממצא על המסתם האאורטלי עלייך להתיעץ עם הרופא אשר ביצע את הבדיקה וראה את הממצא. סה"כ הבדיקה תקינה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים