מיפוי לב והקשר בין...-דחוף!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/06/2006 | 00:43 | מאת: ורד

בת 43 מאובחנת קוליטיס והפרעות קצב כשנה. מטופלת בנורמיטן במהלך השנה ב 25 מ"ג בהתחלה שעזרו כחצי שנה ואח"כ בגלל השנות ההפרעות הועלה המינון ל 50 מ"ג ביום ועדיין הוא לא עוזר. מבחינת הקוליטיס מטופלת בנרות רפסל וסלאזפירין אך ב 5 חודשים האחרונים סובלת מאריטמה נדוזום בשוקיים במצב קשה שרק פרדינזון 40 מ"ג עוזר להן וכשיורדים במינון הן חוזרות להן השאלה היא האם יש קשר בין הפרעות הקצב שמורכבות מזוגות ושלישיות מרובות 19.3%ולחץ דם בגבול הגבוה עם כדור אחד של תיזודיאזיד... לבין הקוליטיס ואו החשד החדש של הגסטרו שלי הוא "SWEET" סינדרום??? דרך אגב בכל בדיקות הדם השקיעה היא מלעלה מ-20 משהו כמו 38-45 אמניה 10 B-12 265 וברזל 6!!! אני לפני מפוי לב ודי חוששת מהבדיקה מה המהלכים שלה והאם היא מסוכנת לי?

שלום ורד, ישנו קשר בין מחלות דלקתיות ודלקת סיסטמית לבין הפרעות קצב. אני מציע שתבצעי אקו לב להערכת תקפוד חדר שמאל ובדיקת תפקודי בלוטת התריס. חשוב גם להיבדק על ידי רופא אשר יתרשם מהאק'ג הבסיסי. במיפוי לב מוזרק איזוטופ ומבוצע מאמץ גופני. באמצעות מצלמה מעריכים את זרימת הדם לאזורי הלב השונים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים