כאבים בחזה ד"ר ארתור קרנר ד"ר אריאל רוגין.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/06/2006 | 20:48 | מאת: יוסי

תשובתו של ד"ר רוגין מתיחסת לשואל אחר בקשר לגודל הלב. בטעות הקלדתי את בקשתי במקום המיועד לתשובת הרופא לכן הטעות. לשאלתי,אני בן 53 עברתי מבחן אקו במאמץ ללא עדות אקוקרדיוגרפית לאיסכמיה . אקו במנוחה חדר שמאל בגודל תקין דפנותיו בעובי תקין תפקודו הגלובלי תקין מקטע פליטה מוערך 60% תפקודו האזורי תקין. עליה שמאלית בגודל תקין. אי ספיקה מיטרלית מינמלית .במאמץ בדופק 155 93% לאחר 6.28 דקות ללא כאבים , צניחת ST גבולי בחיבורים אינפרולטרלים. בסיום המאמץ התפקוד הגלובלי משתפר, ללא עדות לירידה בתפקוד אזורי. למרות זאת מופיע לעיתים קרובות כאב חלש ומציק באיזור הלב לרוב במנוחה ,במאמץ לא מופיע כאב. מה הסיבה יכולה להיות

שלום יוסי, מבדיקת המאמץ באקו עולה כי בעומס בינוני הגעת לדופק מטרה ולא הייתה עדות להפרעה באספקת הדם לאזורי הלב השונים. הבדיקה כפי שהיא מתוארת-תקינה. יחד עם זאת יש להתייחס לבדיקת האקו כאל בדיקת עזר בלבד אשר משתלבת במכלול של סיפור המחלה, הערכת גורמי הסיכון ההסתמנות הקלינית וממצאי הבדיקה הגופנית. ייתכנו צניחות ST קלות במספר לידים באק"ג גם ללא מחלה כלילית. קרדיולוג מנוסה יכול להעריך את משמעות הצניחות לפי התבנית שלהן. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים