עשיתי לאחרונה בדיקת אקו לב ...

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/06/2006 | 14:11 | מאת: שאלה קטנה....

אני בן 21 והרגשתי שמשהו מפריע לי באזור הלב . עשיתי הולטר ואו קב ובשניהם נאמר שיצאו הבדיקות תקינות והלב תקין . משהוא חד היה נראה לי מוזר , היה רשום שמשקל הלב 155 גרם וכשבדקתי מה צריך להיות משקל הלב לגברים ראיתי שרשום בים 230 ל 320 גרם (בערך) ... נראה מפחיד מישהו יכול לעזור לי ...

17/06/2006 | 15:08 | מאת: יוסי

הבדיקה נמצא התקינה במאמץ דופק 155במשך 6.28 דקות ללא כאבים צניחת ST גבולית בחיבורים אינפרולטרלים בסיום המאמץ התפקוד הגלובלי משתפר,ללא עדות לירידה בתפקוד אזורי.ללא אקוקרדיוגרפית לאיסכמיה.אקו במנוחה חדר שמאל בגודל תקין דפנותיו בעובי תקין תפקודו הגלובלי תקין, מקטע פליטה מוערך 60% תפקודו תקין עליה שמאלית בגודל תקין אי ספיקה מיטרלית מינמלית. למרות זאת מידי פעם יש לי כאב חלש ומציק בלב מדוע?

17/06/2006 | 16:37 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך, הבדיקה תקינה לחלוטין, אין סיבה לדאגה. המשקל המחושב הינו חישוב לאור נתוני בדיקת האכו לב ואין לו כל חשיבות. חשוב לא לעשן ולחיות חיים בריאים. בברכה, דר' רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים