המשך היצרות המסתם האאורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/06/2006 | 19:06 | מאת: חווה

שלום בהמשך לסריקה הטמוגרפית הממוחשבת ותשובתך בנידון.... עשיתי בדיקת אקו-דופלר לפני 3.5 שנים והתוצאה אי-ספיקה אורטלית קלה והמסתם האאורטלי = עלים מעובים במקצת. והשנה שוב אותה בדיקה ואולי שם יש הברור של המסתם האאורטלי? הנה התוצאות: mild ascending aorta aoortic root dilatation mild la enlarged lv not enlarged lvef=55% moderate inferior lv wall hypokinesis mild aortic regurgitation pulmon.press=25+10=35mmhg lv diastolic dysfunction:a>e איניני מבינה את התוצאות, אשמח שתסביר לי בעברית פשוטה ומה המשמעות לגבי המסתם האאורטלי ? אולי כאן טמונה התשובה לגבי האאורטה תודה על תשובתך

17/06/2006 | 17:19 | מאת: ד"ר ארתור קרנר

שלום חווה, על פי בדיקת האקו האחרונה, ישנה דליפה קלה של המסתם האאורטלי (אין מידע לגבי היצרות המסתם) , הרחבה קלה של שורש האאורטה וכן סימנים של עומס על חדר שמאל המתבטאים בהרחבה קלה של העלייה השמאלית והפרעה בהרפייה של חדר שמאל. כמו כן ישנו אזור אשר מתכווץ פחות טוב משאר האזורים, ממצא אשר יכול להחשיד להפרעה באספקת דם לאזור זה. הלחץ בעורק הריאה גבולי גבוה. יש להתייחס לבדיקת האקו לבדיקת עזר בלבד ולהתיעץ עם הקרדיולוג המטפל לגבי המשך הברור והטיפול. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים