סריקה טומוגרפית ממוחשבת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/06/2006 | 00:29 | מאת: חווה

שלום קיבלתי תוצאות בדיקה:האורטה העולה במחציתה המקורבת מורחבת 4.2 ס"מ. קשת האורטה תקין עד 3 ס"מ והאאורטה היורדת תקין 2.7 ס"מ. האם החלק המורחב משמעותי מבחינתי? מה ניתן לעשות כפעולת מניעה שהאאורטה לא תתרחב? באילו פעולות עלי לנקוט עלמנת לשמור על עצמי? תודה

שלום חוה, עלייך להמשיך להיות במעקב על מנת להעריך את גודל האאורטה וקצב התרחבותה. לרוב בהרחבה של שורש האאורטה ניתן להסתפק במעקב אקו לב רגיל. יש לשלול סיבה משנית להרחבה כגון היצרות המסתם האאורטלי או יתר לחץ דם ממושך. הטיפול בשלב זה הוא איזון מיטבי של לחץ הדם ומעקב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים