בדיקת מאמץ - פרפור פרוזדוריםו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/06/2006 | 08:08 | מאת: דינה זחלולה

שלום לרופאים, מה הסכנות הכרוכות בביצוע בדיקת אקו-לב במאמץ לסובל מפרפור פרוזדורים כרוני. תודה ושבוע טוב, דינה

שלום דינה, הסכנה היא בכך שיש להפסיק תרופות לשליטה על קצב הלב לפני הבדיקה, ובמהלך הבדיקה עם מתן תרופות להאצת הדופק עלול להתפתח דופק מהיר מאד אשר יהיה קשה לאזנו אחר כך. כלל לחולים אלה מומלץ לבצע מיפוי לב ולא אקו במאמץ תרופתי, אך לשם כך יש להכיר את החולה ואת האינדיקציה והתוויות הנגד לבדיקות השונות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים