כיפוף קל של העלה המיטרלי האחורי, אי ספיקה מיטרלית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/06/2006 | 12:31 | מאת: מאיה

היום לאחר ביקור אצל קרדיולוג עקב דפיקות לב מואצות כ4 פעמים בשנה האחרונה, התקבלו הממצאים הנ"ל. ההמלצה: טיפול אנטיביוטי לפנ יטיפול פולשני בגוף, הולטר ומנוי למעקב טרנס טלפוני לתק' ארוכה. נכתב: טיפול מונע נגד SBE יתכן ומדובר בSVT אני בת 33 ומרגישה בריאה לחלוטין. האם כל זה לא מיותר? אני קצת בחרדות מהתוצאות.

שלום מאיה, לפי פנייתך אני מבין שאת סובלת מ MVP ועם אי ספיקה מיטרלית שאת חומרתה את לא מציינת אך אני מניח שהיא קלה. אם יש לך התקפים של דפיקות לב מהירות רצוי לתעד את הפרעת הקצב(אם קיימת כלל) על מנת להציע לך את הטיפול המיטבי. אם הארועים הללו אינם מפריעים לך, מופיעים בתדירות נמוכה ואינם מלווים בטרום עלפון או עלפון, הרי שייתכן כי העלות של ההמלצה אינה מוצדקת. יחד עם זאת זוהי דרך פרקטית לתעד הפרעת קצב בהתרחשותה. מומלץ לבצע הולטר קצב הלב במשך 24 שעות כדי לנסות לתעד הפרעת קצב אשר אינה מורגשת קלינית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים