שאלות על לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/06/2006 | 21:02 | מאת: גולשת

1. האם זה נכון שבקיץ כשחם יש ללחץ הדם נטייה להיות נמוך יותר לעומת לחץ הדם בחורף? 2. מה הערך היותר קובע בלחץ דם: הסיסטולי או הדיאסטולי? תודה ושבוע טוב.

שלום לך הגולשת, נכון שכאשר חם יש נטייה לירידה בלחץ הדם עקב נטייה של כלי הדם להתרחב ובכן להקטין את התנגודת העורקית, יחד עם זאת התופעה אינה אוניברסלית. ערכים גבוהים מהנורמה גם של לחץ הדם הסיסטולי וגם הדיאסטולי הם גורם סיכון שיש לטפול בו, ושניהם מגבירים את הסיכון לארועים קרדיו-וסקולריים.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים