חלומות ומציאות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/06/2006 | 11:09 | מאת: לילך

שלום ד"ר, שמי לילך, אני בת 20 :) רציתי לדעת, האם "הרגשה מציאותית" בחלום היא באמת מציאותית? כלומר... אתמול חלמתי שראיתי טלויזיה, ואז הלב "נתפס" לי והרגשתי לחץ נוראי בחזה, ואז הלב "השתחרר", ואז שוב פעם, הוא "נתפס" והיה לחץ נוראי בחזה (כשאני אומרת "נתפס", אני מתכוונת לכאילו פעימה אחת ואז אין יותר פעימות, אלא רק לחץ שמתגבר והולך ואז משתחרר, ואז חוזר חלילה), ואז לאחר כמה מחזורים כאלה של "תפיסה" ו-"שחרור", הרגשתי שאני מאבדת את ההכרה בחלום, מן ערפול כזה וצעקתי כדי שישמעו אותי, ואז בבום קמתי מהחלום, והבנתי שלא באמת צעקתי ולא כלום, ולגבי כאבים, לא ממש כאב לי אחרי שקמתי, אבל הרגשתי אי-נוחות מסוימת באיזור הלב, רק שאני לא יודעת אם זה בגלל שקמתי בבהלה או בגלל שבאמת קרה משהו. אז, רציתי לדעת, האם ייתכן מצב שאני בעצם מרגישה כאב בחלום, והוא בעצם הופיע בחלום בשל כאב במציאות, כלומר, שבאותו זמן שחלמתי באמת היה קרה לי אירוע מסוים, וזה בעצם שיבש לי את החלום? או במילים אחרות, מה זה היה לדעתך? אני יודעת שאינך פותר חלומות, אך אני שואלת מן ההיבט הרפואי. תודה רבה לך :) לילך.

לילך שלום, אם בעת ערנות את חשה טוב והתסמינים לא נשנים, נראה לי לא סביר להמשיך בברור. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים