צניחה במסתם הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/06/2006 | 11:05 | מאת: רן

שלום רב, אודה לכם אם תענו לשאלותי הר"מ: 1. מהי צניחה במסתם הלב (קטנה)? מה המשמעות מבחינה בריאותית, הטיפול וכו'. 2. החל מאיזה גיל הדבר אופייני? (גילי כ-50). 3. האם הסטטיטיקה - או כל מדד אחר - מצביעה על החמרה במצב עם עליית הגיל ומה הסיכויים להשארות במצב הקיים כיום? 4. האם יש קשר בין צניחה במסתם הלב לבין פעימות מוקדמות ומהו? בתודה מראש.

שלום רן, צניחה של המסתם המיטרלי הינה שכיחה יחסית. יש לה משמעות אם היא מלווה באי ספיקה משמעותית של המסתם. בגברים גילך הוא גיל אופייני לגילוי התופעה. במידה והמסתם אינו דולף או שהדליפה קטנה, הפרוגנוזה מצויינת (תוחלת החיים כשל אדם ללא המחלה) אך נדרש מעקב אקו תקופתי ונטילת טיפול אנטיביוטי לפני פעולות פולשניות כגון טיפולי שיניים. שכיחות פעימות מוקדמות גבוהה יותר באנשים עם MVP וכן שכיחים כאבים בחזה בעלי אופי לא טיפוסי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים