מה קורה כאשר הלב מחסיר מידי פעימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/06/2006 | 19:24 | מאת: שלמה ב.

הבחנתי ביום שהרגשתי חולשה בגלל איזה זיהום בדרכי העיכול גם בכך שהלב מחסיר מידי פעם פעימה לאחר כמה דקות זה חלף הרופא משפחה שלח אותי לעשות אקג רגיל ובמאמץ ואמר שהלב נשמע תקין עם אקסרא סיסטולות בודדות מה זה אומר? כמה זה רציני? אולי כדאי עוד בדיקות אקו וכדומה?

09/06/2006 | 22:59 | מאת: ד"ר ארתור קרנר

שלום שלמה, אם הפרעת הקצב היא פעימות מוקדמות, הרי הפרעה זו אינה מסוכנת ואינה מצריכה טיפול ספציפי. ניתן לכמת את התופעה ולהעריך האם יש הפרעות קצב יותר משמעותיות באמצעות הולטר של קצב הלב במשך 24 שעות. תודה על פנייתך לפורום

06/01/2008 | 04:09 | מאת: נתן

אני בן 36. סובל מהיפוטרואיזם. מטופל באלטרוקסין אך לא שומר על איזון סובל מעודף משקל (BMI 32) וחי לצערי במתח רב עקב עבודה לאחרונה התחלתי להרגיש כאילו הלב קופץ ומפרפר מדי פעם לפעמים מספר פעמים בשעה אך לא באופן קבוע - בבדיקת דופק נראה שהלב מחסיר פעימה נראה לי שזו הפרעת קצב כלשהי אך אני עדיין מקווה שזה יעבור מעצמו האם אני אופטימי מדי ואיזה טיפול יכול לעזור במקרה כזה ?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים