שלום ד"ר, יש לי כמה השערות:

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/06/2006 | 13:46 | מאת: שי

1. האם שכיבה על צד שמאל (כלומר, שכיבה "על הלב") "מעודדת" פעימות מוקדמות? שמתי לב לכך, שכאשר אני שוכב על הצד של הלב, כול כמה דקות מתרחשת פעימה מוקדמת, בעוד שכאשר אני מסתובב ושוכב על הצד השני, כלומר, לא על הלב, מספר הפעימות המוקדמות יורד ממש ואף לפעמים נעלם. האם ידוע על קשר כזה? או שזה צירוף מקרים? פשוט זה לא קרה לי בלילה אחד, אלא ממש באופן סדיר, ולכן הגעתי למסקנה כזאת. אשמח לשמוע את דעתך המלומדת. :) 2. שמתי לב שבבדיקת ההולטר שלי מצוין שהפעימות המוקדמות נצפו משני מוקדים. עכשיו, כפי שכבר כתבתי, לפעמים פעימה מוקדמת היא ממש חזקה ומורגשת ולפעמים היא ממש "אנמית" ולא מורגשת. אז חשבתי לעצמי, האם "חוזק" הפעימה המוקדמת משתנה בהתאם למוקד ממנו היא מתרחשת? כלומר, האם זה משהו ידוע ברפואה? סתם העלתי לעצמי רעיון כזה, שכן חשבתי לעצמי למה לפעמים היא כל-כך חזקה ולמה לפעמים היא כל-כך חלשה. שוב, אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בעניין. :) 3. מה ההבדל בין מקור חדרי למקור עלייתי? כלומר, מדוע ההבדלים ומה ניתן להסיק על-פי ידיעת מקור הפעימה? תודה רבה רבה, שי :)

שלום שי, בשכיבה על צד שמאל התחושה של פעימה מוקדמת בולטת יותר עקב מגע של צד שמאל עם משטח. אין השפעה על תדירות הפעימות. חוזק התחושה נובע לא ממקור הפעימה, אלא מהפרש הזמן העובר בין הפעימה המוקדמת לפעימה שבאה אחריה. בפעימה ממקור עלייתי הפעילות החשמלית לחדר עוברת דרך "אוטוסטרדת ההולכה" הרגילה ואילו במעימה ממקור חדרי השפעול החשמלי מבוצע דרך "דרכים עוקפות" ולכן הקומפלקס באק'ג רחב יותר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים