לחץ דם גבוה עם טשטושי ראייה, סחרחורות וכאבי ראש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/06/2006 | 09:02 | מאת: אורית

אבי סובל זה מספר ימים מלחץ דם גבוה, במהלך 3 ימים מדד בלילות לחץ דם של 140/110, 130/100 וכדומה. הכאבים מלווים בכאב ראש חמור, הפרעות בראייה.. בבקרים הוא מרגיש קצת יותר טוב ולחץ הדם קצת יורד. רופא המשפחה שלח אותו לבדיקות דם ומעקב לחץ דם במהלך השבוע הקרוב. ללא בדיקת אקג או כל בדיקה נוספת אחרת. האם אין צורך במתן טיפול תרופתי דחוף מונע? האם אכן כאדי לחכות שבוע למדידה עקבית של 7 ימים? האם זה לא יכול להיות מסוכן מידי?

שלום אורית, אם עלייה בלתי מבוקרת של לחץ הדם מלווה בכאבי ראש ובטשטוש ראיה, יש לפנות מיד להיבדק במיון. מעקב בלבד אינו אפשרות סבירה, ויש לפחות להוסיף טיפול תרופתי לאיזון לחץ הדם. יחד עם זאת, לחצי הדם שאת מציינת אינם גורמים בדרך כלל לתסמינים שאת מתארת וההפרש בין לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי קטן מהרגיל. תודה על פנייתך לפורום

04/07/2013 | 19:23 | מאת: רותי

שלום אני בת 52 ולחץ הדם שלי 130/110 שמלווה בכאבי ראש חזקים מה השפעת הפער הנמוך בין ערכי לחץ הדם ? והאם יכול להוות גורם לכאבי הראש ? ומה נדרש לעשות כדי לשפר את לחץ הדם תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים