דופק גבוה לפני אבלציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/06/2006 | 06:49 | מאת: גגג

שלום, אני בן 46 ועברתי לפני כחצי שנה צינטור ומאז אני סובל מריפרופים בעליה ימינית (נגד כוון השעון). בשבוע הבאה,אני צריך לעבוד אבלציה.מאתמול הדופק שלי לא יורד מ-140 בדקה במנוחה. מה זה יכול להיות והאם זה מסוכן ? אשמח לקבל התייחסותכם בהקדם, בברכה, גדי

04/06/2006 | 10:15 | מאת: ד"ר מונדר בולוס

לגדי שלום רב, אני מבין שאתה סובל מרפרוף פרוזדורים ועומד לפני אבלציה.לגבי דופק 140 אני מציע לפנות לרופא המטפל או לקרדיולוג כדי לאבחן ולטפל בקצב המהיר. בהצלחה.

05/06/2006 | 20:18 | מאת: גגג

ד"ר מונדר שלום ותודה על התשובה. בעקבות דופק הגבוה ,אושפזתי בבית החולים כרמל בחיפה וניסוי להוריד לי את הדופק בעזרת העמסה גדולה של פרופקס ודלרין.לצערי, הצליחו להוריד את הדופק במקצת (עד 120 פעמיות לדקה).לדיברי הרופאים,צריך לעשות היפוך גל סינוס ואת זה הם ממליצים לעשות במהלך האבלציה או אחריה.לפני האבלציה הם לא רוצים לעשות היפוך משום שזה לא מבטיח שהתופעה לא תחזור על עצמה (עד האבלציה).מה עוד שלא ברור ממתי בדיוק הדופק עלה-ביום שבת גיליתי את התופעה בעזרת שעון דופק,אך יתכן והתופעה הייתה קיימת מקודם (יש לציין שאני מבחינתי לא מרגיש שום בעיה ולמעשה רק השעון הדופק משמש לי כרפרנס לבעיה). היום אני בבית,נח ומקבל זריקות CLEXANE ולופרוסור (2 כדורים ביום). האם לדעתך, יש עם זה בעיה אשר עלולה למנוע ביצוע האבלציה כמתוכנן (בשבוע הבא) ? אשמח לקבל חות דעתך בנידון. גדי

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים