לב ושכיבה.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/06/2006 | 17:46 | מאת: שי

שלום, רציתי לשאול, מה קורה ללב במעבר לשכיבה? עברתי כל מיני בדיקות (אקו א.ק.ג ועוד מכשיר כזה ששמו עליי) בשל "דופק לב חזק", כלומר, לאו דווקא מהיר, אלא פעימות ממש חזקות, מה שקורה רק במצב של שכיבה. הבדיקות התבררו כתקינות (רק פעימות מוקדמות) תודה לאל, אבל רופא הלב לא הצליח להגיד לי למה אני מרגיש את הפעימות בחוזקה דווקא כשאני שוכב, ולמה זה פתאום הופיע לי, כלומר, 20 שנה זה לא היה לי ועכשיו זה כבר חודשיים. נוסף לזה, גם כמות הפעימות המוקדמות מתגברת כשאני שוכב. למשל, אם ב-24 שעות היו לי 10 פעימות מוקדמות, 2 היו במהלך היום ו-8 במהלך השכיבה/שינה. אז, מעניין אותי נורא, מה קורה לגוף כשנשכבים? כלומר, מבחינה פזיולוגית? מורפולוגית? או מכול בחינה שלא תהיה... האם קיים כזה קשר? מוזר היה לי, שרופא הלב שלי לא ידע לענות לי... טוב, אז בזמנכם החופשי אני מקווה שתענו לי :) שי

שלום שי, במצב של שכיבה ההחזר הוורידי ללב מוגבר ולכן הפעימה שבאה בעקבות פעימה מוקדמת מורגשת בעוצמה רבה יותר. בנוסף במצב של שכיבה ולפני ההרדמות ישנו טונוס וגאלי מוגבר ומודעות גבוהה יותר לפעימוות המוקדמות. גם אם בחודשיים האחרונים התופעה החמירה, ייתכן מאד ועם הזמן יהיו הפוגות ארוכות. אם הינך מעשן או מרבה בשתיית קפה, נסה להפסיק את העישון ולהפחית בכמות הקפה. תודה על פנייתך לפורום

02/06/2006 | 09:28 | מאת: שי

עוד כמה בעצם, כמובן שאם יש לך זמן פנוי :) 1. כתבת ש-"פעימה מוקדמת מורגשת בעוצמה רבה יותר". אז רציתי לשאול, האם בעצם רמת הסיכון משתנה גם כן? כלומר, האם בשכיבה רק ה"הרגשה" שלי משתנה, או שגם רמת הסיכון של הפעימות המוקדמות או של הדופק החזק עצמם עולה? למשל, אולי זה דבר ידוע, אבל לפעמים הפעימה המוקדמת היא כל-כך חזקה, שאני מקבל בלאק אווט (אממ מעין "שחור בעיניים"?) לשבריר שניה. אז פשוט עניין אותי אם זה "נורמלי". או שאולי יש כמה סוגים של פעימות מוקדמות, שאחת גורמת לזה והשנייה לא? טוב, אני רק משער השערות לעצמי, מקווה שתוכל לפתור לי את קושיותיי :) 2. כתבת על עישון וקפה, שיכולים לגרום ליתר פעימות מוקדמות ודופק חזק. (או לפחות כך הבנתי?) איני מעשן או שותה קפה, רק שותה תה (אך ללא קפאין). רציתי גם לשאול, האם יכול להיות קשר בין ערך מסוים בבדיקות הנ"ל שהזכרתי (אגב, לשלישית קוראים הולטר, נזכרתי), לבין הדופק החזק? כלומר, אני משער שאם הוא קיים במציאות, אז חייב להיות לו "הוכחה" באחת מן הבדיקות. למשל, שתגיד לי ש-X בבדיקת אקו יכול לרמז על דופק חזק. אני מקווה שהבנת את שאלתי. ואם לא, אז לא נורא :) זהו, אני מתנצל נורא אם עיכבתי אותך. :-/ אבל פורום נורא טוב! קיבלתי פה תשובות שלא קיבלתי בפגישה אמיתית. P: תודה, שי :)

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים