אמא דואגת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/05/2006 | 08:34 | מאת: רותי

בס"ד שלום לך הבן שלי בן 18, קיבל צו גיוס ככל הנערים בגילו. ובבדיקה שגרתית התגלה כי יש לו אוושה בלב, לכן הוחלט לשלוח אותו לעשות בדיקת אקו לב. אבקש ממך עזרה בפיענוח הבדיקה לא נמצאה היפרטרופיה (septum=0.8 cm. pw=0.8 cm) גודל חללי הלב: חדר שמאלי תקין ( edd/esd=4.1 cm/2.6 cm) עליה שמאלית תקין (עומק: 2.5 ס"מ, שטח: 2 ס"מ) אאורטה: 2.5 ס"מ יתר חללי הלב בגודל תקין מסתמי הלב: המסתמים: אאורטלי, מיטראלי, טריקוספידאלי, ופולמונרי תקינים בדופלר: זרימה אאורטלית, מיטראלית, טריקוספידלית ופולמונרית תקינה מסתם טריקוספידלי: נמצאה אי ספיקה קלה לחץ ריאתי מוערך ב-27 מ"מ כספית לא נראה טרומבוס אין תפליט פריקרדיאלי תודה לך רותי

31/05/2006 | 14:53 | מאת: רותי

בס"ד בהמשך לשאלתי רציתי לשאול לסבתא שלי היה angina pactoris והיא נפטרה מהמחלה בגיל 54, כתוצאה מהמחלה. האם יש קשר בין הדברים? או שהמחלה שלה שהיתה תעוקת הלב היא דבר אחד בכלל. תודה רותי

שלום רותי, על פי פענוח בדיקת האקו, הבדיקה תקינה ולאוושה שנשמעת אצל בנך אין כל משמעות קלינית. האוושה אינה גורמת לכל מגבלה בגיוס או בפעילות הגופנית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים