בעיות דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/05/2006 | 11:43 | מאת: אידן

אני חייל בן 19 , סובל מבעיות דופק מהיר, כלומר - במצב מנוחה מוחלטת קצב הלב שלי נע בסביבות ה-110-120 פעימות בדקה. הערכים הופכים גבוהים (140+) בכל פעילות קצת יותר מאומצת, שלא לדבר על פעילות ספורטיבית (160+). עברתי בדיקות שונות (א.ק.ג, הולטר דופק ובדיקות דם)- נתנו לי כדורים כמו דרלין ונורמיטן . איזה עוד כיוונים אפשר לבדוק? האם זה אומר שאני אצטרך להשתמש בכדורים עד שהבעיה תחלוף מעצמה? אשמח לעצה חכמה...

שלום אידן, חשוב לוודא כי תפקודי בלוטת התריס בגדר הנורמה וכי אין סיבה נוספת לטכיקרדיה פיזיולוגית כגון אנמיה. בנוסף, על קרדיולוג מנוסה לראות את האק'ג הבסיסי על מנת לוודא כי הקצב הוא סינוס. סיבה נוספת לטכיקרדיה הנראית ממקור סינוס, היא הפרעת קצב מסוג Sinus node reentry. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים