עורק התרדמת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/05/2006 | 23:37 | מאת: גבי

בבדיקה שעברתי CTA ראו שעורק התרדמת השמאלי סתום לגמרי, רופא כלי דם אמר שאין מה לעשות, שלך אותי לבירור אצל המטולוג. אנח מאוד לא שקטה אם התשובה שלו. האם לגשת לרופא נוםף? האם זאת התשובה הנכונה? תודה

שלום גבי, אם עורק התרדמה חסום לגמרי אין צורך לעשות דבר בצד זה מכיוון שהוא מקבל אספקת דם דרך קולטרלים מהצד השני או מהעורק הוורטברלי. חשוב עם זאת לדעת מה מצבו של העורק בצד השני וכן מהם התסמינים מהם את סובלת. במידה שיש צורך בהתערבות, ניתן לטפל בכך בדרך של צינתור או בדרך של ניתוח עם תוצאות דומות, אך הצינתור הינה פעולה פולשנית פחות ונוחה יותר למטופל. מובן שיש להמשיך טיפול תרופתי אופטימלי בהתיעצות עם הרופא המטפל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים