היצרות מוצא עורק חיצוני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/05/2006 | 18:42 | מאת: רפי

אבי סבל מתחושת נמלול ברגליים וקושי בביטוי הברות מסוימות. הוא נשלח לבדיקת דופלקס(אולטרא סאונד צוואר) בבדיקה נמצא ש מוצא עורק חיצוני בצד ימין מראה על הפרעה הומודינמית קשה ומוצא עורק חיצוני שמאלי מראה על הפרעה הומודינמית קלה. מה המשמעות של הממצאים? האם נדרשת התערבות דחופה ? מה הטיפולים האפשריים והמומלצים?

25/05/2006 | 21:32 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, יש להתייעץ עם נורולוג וכירורג כלי דם (בהקדם), ייתכן ויש מקום לניתוח לצורך הרחבת קוטר העורק הקרוטיד. מומחה צריך לבדוק התשובה . אתה מציין כי מדובר בעורק החיצוני EXTERNAL . כאשר ה INTERNAL מוצר - הדבר עלול לגרור תופעות נוירולוגיות. מומלץ ליטול אספירין. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים