כתבה ששוללת קשר בין הומוצסצאין גבוה לסיכוי לשבץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/05/2006 | 14:15 | מאת: אלמוני

שלום רב, מצאו אצלי בבדיקת דם רמות גבוהות של הומוצסטאין,מעל 20 ,בבדיקה ניתגלה שהגן פגום, קיבלתי חומצה פולית להורדת הרמות ואכן עזר ,רמה ירדה ל 5 רופאת המישפחה עידכנה אותי שלא הוכח קשר סיבתי בין הומוצסטאין גבוה לסיכוי לשבץ,לא ברור אם נוטלי חומצה פולית אכן מקטינים סיכון, צרפתי לך את הכתבה, זה ממש חם מהתנור. אני מתלבט, כיצד עלי לנהוג עכשיו, עד היום לקחתי 2.5 מ"ג חומצה פולית ביום אשמח לתגובתך. http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4677

שלום לך אלמוני, אכן לא הוכח כי הורדת רמת ההומוציסטאין מורידה את הסיכון לארועים תרומבו-אמבוליים. יחד עם זאת אם רמת ההומציסטאין גבוהה, אני סבור שמרבית הקרדיולוגים ימליצו על נטילה של חומצה פולית.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים