טיפול תרופתי לאחר אוטם אחורי נרחב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/01/2006 | 17:55 | מאת: מרי

ד"ר יקר, בעלי עבר אוטם אחורי נרחב בשריר הלב הכולל גם אוטם בחדר הימני. הוא היה בטיפול נמרץ (ביה"ח באזור המרכז) והתאושש בהדרגה והועבר למחלקה הפנימית. כעת הוא מאושפז במחלקה הפנימית והוא מקבל בין היתר טיפול תרופתי בקפוטן כאשר בהתחלה המינון היה נמוך והוא הועלה בהדרגה וכעת הוא מקבל 25 מ"ג שלוש פעמים ביום. לאחר שסיפרתי את כל הסיפור לחבר משפחה שהוא גם רופא (אם כי לא קרדיולוג) - נאמר לי שהמינון של תרופת הקפוטן הינה גבוהה מאד במיוחד לאור לחץ הדם הנמוך שיש לבעלי (מתחת ל- 100) ושבכלל לא היו צריכים לשחרר אותו מהמחלקה לטיפול נמרץ למחלקה הפנימית - שאלתי היא האם ללחוץ על הרופאים להחזירו למחלקה לטיפול נמרץ והאם אכן מה שנאמר לי על תרופת הקפוטן הינו נכון?אני מפנה אליך את שאלותיי לפני שאני פונה לרופאים כי אני חוששת להעביר ביקורת על הטיפול - וחלילה לבקר אותם מבלי שיש הצדקה לעניין. תודה מראש.

15/01/2006 | 15:54 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

למרי שלום רב, הטיפול שבעלך קיבל הינו הטיפול המקובל. כאשר עוברת הסכנה המיידית במהלך אוטם שריר הלב, אפשר לשחרר או להעביר את החולה לביתו או למחלקה אחרת, בדרך כלל אפשר לשחרר הביתה אחרי 5-7 ימים של אשפוז. טיפול בקפוטן הוא הטיפול המומלץ בחולים שעוברים אוטם שריר הלב, המינון גם מומלץ, אך יש לקחת בחשבון את לחץ הדם שלא יהיה נמוך מידי ויגרום לחולשה. תמיד כדאי לדבר עם הרופאים ולשאול את כל השאלות, תפקידנו לא רק לטפל אלא גם להסביר את כל ההשלכות של המחלה ושל הטיפול שבחרנו. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים