תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/05/2006 | 21:16 | מאת: zm

ד"ר שלום, אני בן 57, עברתי צינתור לפני 4 חודשים והושתלו אצלי 3 תומכנים ברצף ב- LAD. קיבלתי מספר תרופות לקחת - פלאוויקס, נורמיטן, אספירין 100 מ"ג וסטטין 40 מ"ג.לפני כחודש עשיתי בדיקות דם וכמעט הכל היה בתחום הנורמה. מה שהיה מחוץ לנורמה הוא ה- LDL שהיה 50 (נמוך ומתחת לערך המינימלי) וכן הכולסטרול הכללי שהיה 107 (נמוך ומתחת לערך המינימלי). ה- HDL היה 42.7. כתוצאה מהתוצאות, רופאת המשפחה הורידה לי את מינון הסימבסטטין ל- 25 מ"ג. הייתי רוצה לדעת האם ערכי כולסטרול הנמוכים האלה יכולים לגרום נזק כלשהוא לגוף? ברצוני לציין שבבדיקות דם בשנים האחרונות ערכי הכולסטרול שלי היו תמיד בנורמה-נמוכים, ובכל זאת הקרדיולוג נתן לי לקחת סטטין.

20/05/2006 | 09:36 | מאת: דר' רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך, ממחקרים אשר פורסמו לאחרונה נמצא כי ערך יעד של LDL מתחת ל 75 טוב יותר מאשר ערך היעד הקודם שהיה פחות מ 100. לא נמצא נזק או תופעות לוואי בערכים נמוכים כגון 50 אם כי מספר החולים לא היה גבוה. אתה צריך לשאוף לאיזור 65-75 וטוב עשתה רופאת המשפחה. בברכה, שבת שלום. דר' אריאל רוגין

20/05/2006 | 09:39 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך, ממחקרים אשר פורסמו לאחרונה נמצא כי ערך יעד של LDL מתחת ל 75 טוב יותר מאשר ערך היעד הקודם שהיה פחות מ 100. לא נמצא נזק או תופעות לוואי בערכים נמוכים כגון 50 אם כי מספר החולים לא היה גבוה. אתה צריך לשאוף לאיזור 65-75 וטוב עשתה רופאת המשפחה. בברכה, שבת שלום. דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים