דפיקות לב קלות ומהירות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/05/2006 | 13:09 | מאת: השואל

שלום רב, אני אנסה לתאר את התחושות למרות שקצת קשה לי. אני בן 35 ללא בעיות בריאות מיוחדות עוסק בספורט וחי אורך חיים תקין אני מטופל בפוליק אסיד באופן קבוע עקב רמת הומצסטאין גבוה, MFHR פגום. בימים האחרונים אני מרגיש מפעם לפעם רצף של 3-2 דפיקות לב חלשות ומהירות , ואני מרגיש את זה מבעד החולצה זה נמשך ממש שניה וחצי אולי תחושה מוזרה לשמוע את הלב ככה,כמו שמרגישים את הבטן מקרקרת שרעבים, מקווה שהעברתי לך את ההרגשה. אני משחק טניס במאמץ יש מצבים שאני מתעייף מאוד ולוקח אוויר אגב יש לי דופק 50-55 במנוחה מה עלי לעשות??? אודה לך על תשובתך המהירה, אני מודאג.

18/05/2006 | 15:19 | מאת: השואל

קשה לי לתאר את ההרגשה במילים שהכי מתאימות, מקווה שהבנת אותי

18/05/2006 | 20:40 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך, לרוב מדובר במספר פעימות מוקדמות לרוב מעליות הלב, זהו ממצא שפיר לחלוטין ואין צורך בבירור או טיפול. אם בכל זאת רוצים לברר יותר לעומק אזי יש לבצע הולטר אק"ג. כאשר התסמינים מאוד מפריעים - לרוב תרופות מקבוצת חוסמי ביטא (כגון דרלין או נורמיטן) - מדכאות כל התכווצות מוקדמת. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים