שימוש ממושך בנורמיטן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/05/2006 | 15:04 | מאת: נירה

בת 55 עם לחץ דם 140/85 לאחרונה 155/95 ללא טיפול נוסף. לשאלתי האם שימוש ממושך (8 שנים) בנורמיטן 50 מ"ג יכול להפסיק את האפקטיביות שלו. האם השימוש בנורמיטן יכול לגרום לעלייה ברמת הסוכר ואף לסכרת, מה עלי לעשות ??

שלום נירה, לצערי לחץ דם הינו מחלה אשר עם השנים מצריכה תרופות במינונים עולים ומספר רב יותר של תרופות. ההשפעה של נורמיטן על רמות הסוכר קיימת אך היא שולית. לעומת זאת ידוע כי יתר לחץ דם לא מאוזן במשך שנים ועודף משקל מעלים את הסיכון להתפתחות סוכרת עם השנים. אם יש לך סוכרת, קיימת חשיבות רבה לאיזון לחץ הדם וערכי היעד אף נמוכים יותר מאשר בהעדר סוכרת. עלייך לפנות לרופא שאת סומכת עליו על מנת להבדק, הוא יפנה אותך לבדיקות הרלוונטיות וימליץ על טיפול לאיזון גורמי הסיכון למחלת לב וכלי דם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים