מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/08/2015 | 16:48 | מאת: דודי

שלום רב דר יש לי דליפה קשה של מסתם מיטרלי ...כרגע רק במעקב השאלה שלי.. מהם הקרטונים שהרופא קובע שאני צריך לגשת לנתוח לתיקון מסתם ?? תודה

דודי שלום, ההחלטה לגבי צורך להחלפת מסתם מיטרלי הדולף במידה חמורה תלוי במספר גורמים ובהם בראש וראשונה התסמינים (דרגה תפקודית). יש להתחשב בגודל החדר השמאלי ותפקודו. בהתאם לגיל ולתחלואה הנלווית יש גם חשיבות למנגנון הדליפה (Prolapse, flail, functional etc) וכן לסיכוי לבצע תיקון ללא צורך בהחלפה של המסתם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים