הודגמה חסימה של העורק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/08/2015 | 21:46 | מאת: יוני שקד

לפני מספר שנים אובחנה אצלי חסימה של עורק קרוטיס פנימי ימני. מאז אני במעקב ונבדקתי באולטראסאונד מידי מספר חודשים. תוצאות הבדיקה האחרונה הן: צד ימין : קרוטיס משותף (CCA): לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA): הודגמה חסימה של העורק. קרוטיס חיצוני (ECA): נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים במוצא העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס: כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל: קרוטיס משותף (CCA): לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA): נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים שטחיים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית. קרוטיס חיצוני (ECA): לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס: כיוון וזרימת דם תקינים. משהו שאפשר לעשות?

יוני שלום, חסימה מלאה של עורק התרדמה מהווה התווית נגד לטיפול באמצעות ניתוח או צנתור. חשוב לאזן את גורמי הסיכון באופן מיטבי ולעקוב אחר מהירויות הזרימה בצד השני. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים