צילום חזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/04/2015 | 13:20 | מאת: גל

בדיקת צנתור בודקת אם יש עורקים חסומים ופותחת אותם אם כן , האם יש בדיקה מקדימה או צילום שבודק אם יש בכלל עורקים חסומים בכדי להימנע מצנתור ?

גל שלום, בדיקת CT של עורקי הלב יכולה לתת מידע לגבי העורקים הכליליים באופן לא פולשני, והיא מתאימה לנבדקים בעלי סיכון נמוך עד בינוני וללא הסתיידויות בעורקים הכליליים. מטרתה בעיקר לשלול מחלה כלילית. אם יש הסתיידויות או היצרויות, רמת הדיוק נמוכה יותר מאשר בצנתור פולשני. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים