שאלות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/02/2015 | 13:36 | מאת: יעלה

שלום, עלי לעבור צינתור במועד קרוב . אני בת 60 ונוטלת מספר רב של תרופות ליום.הייתי מעוניינת לשאוול מספר שאלות: 1.האם נוטלים תרופות לסוכרת לפני צינתור? 2.האם עלי להפסיק ליטול יוקריאס (תרופה שמכילה גם גלוקו'פז) יום לפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 3.מה לגבי תרופת האמריל (אני נוטלת גם 2 מ"ג אמריל ליום)שאני נוטלת . האם גם תרופה זו עלי להפסיק יום לפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 4. מה לגבי נטילת הפלוויקס –כדור המדלל דם. האם עלי להפסיק או להמשיך ליטול אותו ביום שלפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 5. אני נוטלת גם טיפות עיניים דאוטרב (להורדת לחץ תוך עיני). האם עלי לא ליטול טיפות אלה ביום הצינתור או לפניו? 6. אשמח אם תשיבו לכל שאלותיי כדי למנוע טעויות בהכנתי לקראת הצינתור. בתודה יעלה

יעלה שלום, יש להמשיך ליטול את כל התרופות לרבות טיפול בפלביקס ואספירין לקראת הצנתור. את התרופות לסוכרת הניטלות עם הארוחה יש ליטול כל עוד אינך בצום. כמובן שמתחילת הצום אין ליטול תרופות לסוכרת. את הגלוקופאג' האחרון ניתן ליטול עם הארוחה האחרונה. אחרי הצנתור ייתכן שיוחלט לא לתת תרופות המכילות גלוקופאג' בהתאם לתפקודי הכליות ולכמות חומר הניגוד שהיה בשימוש. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים