עורק ראשי סתום 80 אחוז

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/09/2014 | 15:49 | מאת: טליה

אבא שלי בן 68 הופנה לדופלר עורקי צוואר עקב איבוד הכרה נאמר לו שהעורק הראשי שלו סתום ב80 אחוז ושיעשה CT האם הוא יצטרך לצנתר את העורק או לעבור איזה ניתוח מה עושים?

טליה שלום, היצרויות מעל 80% בעורקי התרדמה מעלות באופן משמעותי את הסיכון לארועי מוח גם אם אין תסמינים. בחולים מתאימים, התערבות באמצעות נתוח או צנתור מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון לארוע מוח עתידי במחיר של סיכון קטן לארוע מוח בעת הפעולה. בידיים מיומנות ומתורגלות, התוצאות בצנתור ובניתוח דומות מבחינת הסיכון לארוע מוח, אך הצנתור הוא פעולה פחות פולשנית. רוב מנתחי כלי הדם לא יציעו את האופציה הצנתורית, למרות שהיא מאד אטרקטיבית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים