אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/04/2006 | 14:53 | מאת: א

שלום רב בת 50 שסובלת מבצקות ברגליים ולכן הופנתה לאקו לב שתוצאותיו הן END DIASTOLE 45 END SISTOLE - LV POSTERIORWALL 10 AORTIC ROOT 30 LEFT ATRIUM 35 RIGHT VENTRICLE - SEPTUM THICKNESS 10 בדופלר זרימה אאורטלית ופולמונרית תקינה אי ספיקה מיטרלית קלה אי ספיקה טריקוספידלית קלה ,אשר לפי מהירותה הלחץ במחזור הריאתי תקין(לחץ סיסטולי 35 מ"מ כספית +RAP? מה אומרת התוצאה של אי ספיקה האם זה מסוכן ומה ניתן לעשות האם זה יכול לגרום לבצקות חג שמח ותודה רבה

שלום א בדיקת האקו מראה כי חללי הלב בגודל תקין. אין בתשובה שהבאת מידע לגבי תפקוד החדרים. לפי המדידות הלחץ בעורק הריאה מוגבר במידה קלה, ולא תקין כפי שנכתב. על מנת להעריך האם יש קשר בין הבצקות ברגליים לבין הממצאים באקו יש להיבדק על ידי רופא מיומן (רצוי קרדיולוג) לגבי אי הספיקה של המסתם הטריקוספידלי והמיטרלי- אי ספיקה קלה הינה שכיחה מאד ולרוב אין לה כל משמעות קלינית, ולפיכך אין בה סכנה. תודה על פנייתך לפורום וחג פסח שמח

16/04/2006 | 10:01 | מאת: א

שלום רב האם לפי מה שאתה עונה לי הלחץ בעורק הריאתי לא תקין האם זה מסוכן מה ניתן לעשות חג שמח ותודה רבה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים