הומוציססטאין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/04/2006 | 10:44 | מאת: דוד

ב-2.4 פורסמה בעיתונות ידיעה כי מחקרים חדשים שפורסמו ב"ניו אינגלנד גורנל אוף מדיסין", הראו שחומצה פולית ותוספי ויטמין בי, אומנם מורידים את רמות ההומוציסטאין אך ירידה זו לא מונעת התקפי לב ואולי אף מעלה קלות את הסיכון ללקות בהם. מה התיחסותכם לידיעה זו ומה אמורים לעשות אלה הנוטלים את התוספים האלה יום יום כמו טריקרדיה למשל.

07/04/2006 | 07:24 | מאת: ד"ר ארתור קרנר

שלום דוד זה זמן רב ידוע כי הומוציסטאין מוגבר מעלה את סיכון לארועים לבביים ולתרומבוזיס. עד לאחרונה לא היה ידוע האם הורדה של הומוציסטאין תקטין סיכון זה. המאמר האחרון ב NEJM מצטרף לשורה של עבודות גדולות ומבוקרות אשר מראות כי נטילת תוספים של ויטמינים (חומצה פולית, B קומפלקס ואף נוגדי חימצון) בהיעדר חסר מוכח בבדיקות המעבדה, אינם מורידים את הסיכון לתחלואה ובכמויות גדולות יכולים אף להזיק, וזאת למרות שישנו שיפור בממצאים המעבדתיים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים