צל הלב מוגדל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/12/2011 | 21:08 | מאת: חוה

שלום רב עברתי תאונת דרכים שתוצאותיה בין השאר היו צלעות וחוליות שבורות. עברתי ניתוח גב לאיחוי החוליות. בצילום רנטגן מתאריך 17.11 נרשם " הודגמה הצללה בבסיס הריאה הימנית. יתכן קונוטזיה ריאתית...צל הלב אינו מוגדל" בצילום חוזר מיום 1.12 נרשם: חל שיפור, לא הודגם ממצא ריאתי, מזהים עיבוי קל של פלוירה וסתימה חלקית של הסינוסללא עדות לחזה אוויר " אני מבינה כי ניכר שיפור אך מה משמעות "צל הלב מוגדל" בניגוד לצילום הקודם? בברכה

חווה שלום, צילום חזה (רנטגן) הוא מדד לא רגיש ומאד לא מדויק לקביעת גודל הלב. צל הלב יכול להיות מוגדל בשל הגדלה אמיתית של הלב, הצטברות נוזל סביב הלב או לעיתים עומק השאיפה בה בוצע הצילום הרגעי. ניתן בקלות לקבל מידע לגבי גודלו של הלב ותפקודו וכן לשלול נוזל סביב הלב בבדיקת אקו פשוטה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים