אוושה בלב מה זה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/01/2006 | 20:35 | מאת: גילה

אני בת 19 ולפני 5 שנים בערך עשיתי אקו לב וגילו שיש לי רשרוש בלב-אוושה בלב ,השבוע הרופא שלי שלח אותי לאקו לב לבדוק את האוושה שיש לי בלב וממה היא נגרמת רציתי לדעת ממה באמת היא יכולה להגרם? והאם היא יכולה להחמיר עם הזמן אם לא בדקתי אותה כבר 5 שנים? וגם האם יש קשר בין בעיות לב למיגרנות?(אני סובלת גם ממגרנות מגיל קטן) אשמח מאוד לתשובה תודה גילה

09/01/2006 | 14:57 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לגילה שלום רב, "רישרוש" או אוושה בלב הוא ממצא האזנתי שהרופא מוצא בזמן בדיקת הלב. האוושה יכולה להיות ביטוי של בעיה באחד המסתמים בלב או שיכולה להופיע ללא שום בעיה לבבית, בעיקר אצל אנשים צעירים. בדיקת אקו לב תיתן את התשובה. לאחרונה, נמצא שאחוז לא קטן של חולים שסובלים ממיגרנה או כאבי ראש יש להם מעבר של דם בין העליות שבלב - (PFO - Patent Foramen Ovale),בדיקת אקו לב יכולה לאבחן את זה. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

12/05/2013 | 10:15 | מאת: גם אני

גם לי גילו פתאום איושה בלב .צריך לטפל בזה?או שזה סתם בשביל הידע ? זה מגביל מבחינת הריונות?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים