פלויקס מינונים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/03/2006 | 19:38 | מאת: רחל

אני אלרגית (רגישות יתר לחומרים) לתרופות האם לקיחת פלויקס במינון קטן כחצי כדור תהיה יעילה וטובה יותר מלא לקחת כלום (אלרגית לאספירין) והאם הפסקה מדי פעם של הנטילה יכולה לגרום לגוף לנזק בקיצור האם מעט ומדי פעם לעומת לא לקחת כלום מה עדיף ?

שלום רחל. ככלל יש ליטול תרופות במינון שהוכח כיעיל למניעת הארוע אותו הן באות למנוע. התשובה לשאלתך תלויה מאד בסיבה שאת זקוקה לטיפול בפלביקס. אם יש התוויה לטיפול נוגד טסיות ואת אלרגית לאספירין (אלרגיה אמיתית), יש צורך בנטילה רצופה של מינון מלא של פלביקס על מנת לקבל אפקט של עיכוב טסיות ודילול הדם.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים