לופוס ותשובת אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/09/2009 | 12:24 | מאת: עמית

שלום אני בת 34 חולת לופוס מזה כ 14 שנה (בא לידי ביטוי בפרקים). לאחרונה אני סובלת מלחץ בחזה וקושי בנשימה (מזה כ 3 שבועות). הוחלט על ברור לבבי.. בבדיקתת אקו דופלר נמצא: אאורטה עולה 26 שורש ההאורטה 31 פרוזדור שמאלי(d2) 30 שטח הפרוזדור השמאלי (4cv) 14 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 26 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 44 עובי המחיצה הבין חדרית 7 עובי דופן אחורית 10 סיכום: הדמיה קשה טכנית חדר שמאלי אינו מורחב. דפנותיו בעובי תקין. ההתכווצות הגלובלית תקינה. מקטע פליטה מוערך 60% ללא הפרעה אזורית בולטת בהתכווצות. עליה שמאלית ברוחב תקין. חללי הלב הימניים ברוחב תקין. שורש האאורטה ברוחב תקין. פתיחה טובה של המסתמים. בדופלר הודגמה: אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה טריקוספידלית מזערית. אין עדות ליתר לחץ דם ראתי. הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב 35 ממ"כ. נמצא תפליט פריקרדיאלי בכמות מזערית. אבחנה: echocardiogram diagnostic findings/ ברצוני לציין כי כל הברור נעשה עקב דופק מהיר 104 ובעקבות הלופוס. האם תוצאת האקו תקינה? שטח הפרוזדור השמאלי הינו 14ולא נמצא בנורמה.. מה פרוש הדבר? האם איזו התיחסות יש לכך? מה פרוש אי הספיקה ההמיטראלית והטריקוספידלית? מה פרווש התפליט פריקרדיאלי? תודה רבה מראש על ההתיחסות.

עמית שלום, הבדיקה בגדר הנורמה. הממצאים המפורטים הינם ממצאים אקו קרדיוגרפיים אקראיים ללא כל משמעות קלינית ואין קשר בינם לבין הדופק המהיר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים