מחיצת לב מעובה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/08/2009 | 23:12 | מאת: בן 71

מה זה אומר שמחיצת הלב מעובה? מה גורם לכך? האם צריך להזהר מפעילות פיזית כגון עליה של כמה קומות במדרגות או שחיה ממושכת? תודה על תשובתך.

שלום רב, עיבוי המחיצה בין חדרי הלב נקראת גם היפרטרופיה. לעיתים העיבוי מרמז על כך שהלב עובד כנגד עומס במקרים כגון יתר לחץ דם או היצרות המסתם האאורטלי, ולעיתים התופעה נגרמת באופן ראשוני כתוצאה מפגם גנטי. יש להפריד בין עיבוי מחיצה הגורם להיצרות במוצא חדר שמאל לבין עיבוי אשר אינו גורם להיצרות. יש להנחות את המטופל לגבי פעילות גופנית בהתאם לממצאים הספציפיים ולגורמים האישיים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים