לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/08/2009 | 14:10 | מאת: יצחק

אני בן 79 בריא בדרך כלל(שונא אפילו אקמול)לפני מס חודשים התחלתי בכדורי אנלדקס בגלל לחץ דם150/67 או 140/76 זה משחק ביום ששי היו לי כאבים תזקים ברום הבטן (כמו מכבש) אך גם היו לי מס שלשולים והתחיל עם כאבי בטן תחתונים הכאב חלף כעבור כשעה לא נגשתי לבית חולים מכיוון שמספר פעמים היתה אותה תופעה וכפי הנראה זה מהקיבה(לדברי הרופא) לפני 5 שנים עשיתי ארגומטריה בגלל זה והיה בסדר לחץ הדם בזמן הטפול לאחרונה היה בסביבות140/70או 145/65 אחרי הכאבים למחרת בשבת לחץ הדם היה125/57 שכחתי לצין שביום ראשון עשיתי אקג והיה בסדר ולחץ הדם אצל הרופאה היה 110 אינני זוכר על כמה ובערב היה130/58מדידה שניה(במכשיר דיגיטלי)126/56 שאלתי היא אם הירידה בלחץ הדם יכולה להיות בגלל איזהשהוא ארוע לבבי שלא אותר והאם כדאי לגשת לקרדיולוג לברור מקיף או לסמוך על הרופאה

שלום יצחק לחץ הדם יכול להשתנות במהלך מחלה חריפה, בעיקר במחלות המלוות בשישולים והקאות, ובעיקר במבוגרים הנוטלים תרופות להורדת לחץ הדם. אינני יכול לשלול בדרך אינטרנטית ארוע לבבי, אך אם המצב חזר לקדמותו ואין ממצאים באק'ג או החמרה קלינית, הסבירות לכך נמוכה. לציין רק כי נהוג לטפל גם באספירין בנוסף לטיפול להורדת לחץ הדם למניעה של ארועי לב וארועי מוח. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים