ASA

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/08/2009 | 11:17 | מאת: תמר

שלום, אשמח לדעת מה זה ASA ומה המשמעות? אני בת 25 בהריון וגילו לי את זה באקו לב. תודה

שלום תמר, ASA הינו קיצור של Atrial septal aneurysm שמשמעותו עודף רקמה בחיץ (מחיצה) הבין עלייתי הגורם לתנועתיות יתר של המחיצה. הממצא קשור בשכיחות גבוהה יותר מהרגיל להימצאות Patent foramen ovale או חור סגלגל המאפשר מעבר דם בכמות קטנה בין העליות. הממצא לרוב ללא כל משמעות קלינית. לאחר סיום ההריון, ניתן לבצע בדיקת אקו נוספת שתדגים באמצעות הזרקת נוזל עם בועות אויר קטנטנות לווריד האם יש מעבר דם בין העליות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים