אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/07/2009 | 19:36 | מאת: טל

בת 35. בדיקת אקו כעת: הדמיה באיכות סובאופטימלית. חדר שמאל בגודל תקין. דפנותיו בעובי תקין. התכווצותו הגלובלית תקינה. חדר ימין בגול ותפקוד תקין. עליה שמאלית גבולית בשטחה האאורטה העולה אינה מורחבת.שורש האאורטה ברוחב תקין. קשת ההאורטה ברוחב תקין. מסתם מיטרלי תקין. אי ספיקה מיטרלית בדרגה מינימליץ מסתם אאורטלי תלת עלי תקין. מסתם טריסקופידלי תקין. וריד נבוב תחתון בקוטר תקין לא נראה PFO בדופלר צבע לא נראה תפליט פריקדדיאלי. לפני 4 שנים: לא נכתב מאומה על עליה שמאלית. היה כתוב כי אי ספיקה טריסקוספידלית קלה מאוד. מה מהות השינויים? מה ההבדל בין האי ספיקות שצויינו? מה משמעות העלייה השמאלי? האם יש בבדיקות נוספות א.ק.ג וכו'. בזמנו אמרו לי כי אין משמעות לתוצאות בהריון ולא לגבי אנטיביוטיקה. האם יש שינוי בכלל ובהריון בבפרט?

טל שלום, בדיקת האקו המצוטטת הינה בגדר הנורמה ובהעדר תסמינים או גורמי סיכון נוספים אינה דורשת התייחסות מיוחדת. הסיבות השכיחות ביותר להגדלת עלייה שמאלית הן יתר לחץ דם לא מאוזן ופרפור פרוזדורים. לא נראה לי כי יש הבדל מהותי בין הבדיקות העוקבות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים